Reurich_Appeladvies

Appeladvies

Voor wie twijfelt aan het gezag van het gewijsde…

Het rechterlijk oordeel is bindend – zo het ‘gezag van gewijsde’. Aan dat bindende oordeel kan soms getwijfeld worden. Heeft de rechter de feiten correct weergegeven? Geeft hij een juiste uitleg aan de relevante bepalingen in het contract? Heeft hij wellicht essentiële stellingen onbesproken gelaten? Of roept het vonnis juist nieuwe vragen op en opent het de weg naar een nieuwe juridische strategie?

Dan lonkt de weg naar het gerechtshof. Het hof zal dit soort bezwaren behandelen en, indien gegrond, het vonnis vernietigen en een nieuw rechtsoordeel geven.

Procederen in hoger beroep is echter kostbaar. Dan is het zinvol om op voorhand zekerheid te verkrijgen dat een appelprocedure daadwerkelijk kansrijk is. En als dit het geval is om reeds over de juridische munitie te beschikken om het hof tot een gunstiger oordeel te brengen.

Een appeladvies biedt dat noodzakelijke moment van inhoudelijk-strategische afweging. De weloverwogen pas op de plaats. Het tellen van de juridische knopen. Om aldus met een geringe investering aan kosten een voldoende gemotiveerd oordeel te verkrijgen over de succeskansen van een appelprocedure en die procedure met kracht van argumenten in te gaan.